Wijn + Paasei combinaties: zo wordt het al helemaal een vrolijk Pasen!
Kan jij ook niet van de chocoladepaaseitjes afblijven? Dan is het natuurlijk nóg leuker om daar een fijne wijn bij te vinden. Het combineren van wijn bij chocoladepaaseitjes, dat klinkt natuurlijk als het recept om jouw paasweekend helemaal af te maken. Het is alleen best tricky om de juiste combinaties te maken, maar geen zorgen: Rueda helpt je een handje!
Witte chocola en witte wijn
Witte chocolade is officieel helemaal geen chocolade, maar toch heel populair onder de paaseitjes. Witte chocolade is romig en daarom is het fijn om hier ook een volle, soepele wijn bij te kiezen. Kies daarom voor een Rueda Verdejo mét houtrijping. Dit staat ook wel als ‘Fermentado en Barrica’ op de fles. De houtrijping zorgt ervoor dat de Verdejo heel zacht en rond wordt, en zo heerlijk past bij witte chocolade.
Pas op voor bitter
Ben jij juist een fan van de pure eitjes? Dan wordt het iets lastiger. Donker chocolade vraagt namelijk om soepele rode wijnen, en Rueda is met name een streek voor (frisse) witte wijn. Ben je er toch té gek om te laten gaan? Kies dan voor een soepele rode wijn met een beetje restzoet, die kan goed op tegen de bitterheid van pure chocolade. Zoals deze!
Feestelijke bubbels
Qua smaak zit melkchocolade toch een beetje tussen pure en witte chocolade in. Dan is het heel leuk om eens een glas bubbels met je chocolade te matchen. Mousserende wijn uit Rueda heet ‘Rueda Espumoso’. Kan ook prima aan de paastafel trouwens, en dat is ook nog eens heel feestelijk!
Wat is jouw favoriete wijn voor het paasweekend? En hoe combineer jij die graag? Laat het ons weten op Facebook of Instagram en we delen het graag. Salud!