fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

Rueda’s Cyatho Verdejo met Forel

Een nieuwe maand betekent ook een nieuw visrecept van visrecepten.nl, inclusief passende Rueda wijn. Het Nederlands Visbureau zet in oktober de Forel in de spotlight. En niet voor niets, met deze vis kun je namelijk alles. Bakken, grillen, stomen, roken. In de oven of van de barbecue, het kan allemaal! Hieronder een fijn visrecept met onze wijntip: de Cyatho Rueda Verdejo.

Ingrediënten (2p)

  • 2 forellen, panklaar
  • 3 el bloem
  • 2 el olie of 25 g boter
  • 1 limoen, in dunne plakjes
  • 2 el Cyatho Rueda Verdejo
  • 2 el geschaafde amandelen, geroosterd
  • 1 el bieslook, fijngeknipt
  • zout en peper, versgemalen

Bereiding

  1. Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Bestrooi de vissen met zout en peper aan binnen- en buitenkant en wentel ze door de bloem.
  3. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  4. Bak de limoenplakjes in het bakvet en voeg de wijn toe. Serveer de forellen met de gebakken limoenplakjes en strooi de geroosterde amandelen en bieslook erover.

Wijn erbij

Geen gerecht compleet zonder passende wijn! Rueda en vis zijn een topduo, ga daarom eens voor de Cyatho Rueda Verdejo. In de wijn herken je geuren en smaken van kruiden en honing, die mooi passen bij het zoetige karakter van de vis. Het zuurtje in deze wijn is dan weer een mooie match met de limoen in dit gerecht! Verkrijgbaar voor € 5,89 bij Drinksco.nl.

Click to access the login or register cheese