fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

Borrelkoningin Susan Aretz maakt niet alleen de lekkerste recepten, maar heeft er zelfs boeken over geschreven! Ze weet dus als geen ander hoe je moet borrelen. Vandaag in van de barbecue: Padron pepers. Het perfecte borrelgerechtje voor bij de frisse Rueda Verdejo tijdens deze warme zonnige dagen.

Susan: “Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers wordt gemaakt op de barbecue.

In tegenstelling tot de meeste pepers zijn Padron pepers niet heel spicy. Door ze te grillen op de barbecue worden ze bovendien lekker zacht en daarmee een perfect borrelhapje. En laat de Spaanse Verdejo wijn uit Rueda daar nu een héle goede match mee zijn!

Padron pepers kopen

Inmiddels kun je Padron pepers op steeds meer plekken kopen en zelfs bij de grotere supermarkten. Als onderdeel van een grotere borrelplank gebruik ik veelal 200 gram Padronpepers. Ik geef je ook 3 verschillende versies hoe je die Padron pepers daarna op smaak kunt brengen. Aan jou welke je favoriet is.

Rueda borreltijd

Als je dan toch in Spaanse sferen bent, maak het feest dan compleet met een mooi glas witte Verdejo uit Rueda. Een perfecte borrelwijn, die zich perfect laat pairen met verschillende borrelhapjes, zoals deze gegrilde Padron pepers.

Bereidingswijze:

Verhit je barbecue naar 200 C (direct). Let de Padron pepers op het rooster en in 5 – 10 minuten, terwijl je regelmatig draait, gril je de Padron pepers gaar. Als ze iets blakeren is dat helemaal niet erg, dat geeft alleen maar meer smaak.

Geen barbecue? Geen ramp! Zet een koekenpan op hoog vuur met een drupje olie erin en gril de Padron pepers hierin, rondom aan, tot ze gaar zijn.

Smaakmakers

Om je Padron pepers op smaak te brengen zijn er meerdere opties.

  1. Olijfolie + zout ; een scheutje lekkere extra vierge olijfolie met zeezout is de klassieke wijze
  2. Met 1 el crispy chili oil en dan lekker schudden is de spicy wijze
  3. Met 1 el miso en dan rondom er mee omhullen is de funky wijze

Op welke manier je ze ook maakt, zorg dat je een fles Rueda Verdejo koud hebt liggen om, met een lekker hapje op tafel, op het leven te proosten!”

Dit recept is gemaakt door Susan Aretz is.m. Rueda wijnen – geen 18, geen alcohol

Volg Rueda op Instagram

Click to access the login or register cheese