fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

Borrelkoningin Susan Aretz maakt niet alleen de lekkerste recepten, maar heeft er zelfs boeken over geschreven! Ze weet dus als geen ander hoe je moet borrelen. Vandaag in de hoofdrol: knoflookgarnalen van de barbecue. Het perfecte borrelgerechtje voor bij de frisse Rueda Verdejo nu de zomer écht begonnen is.

Susan: “Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.

Als je het hebt over Spaanse borrelhapjes, dan mogen de knoflookgarnalen niet ontbreken. Als je die knoflookgarnalen dan ook nog eens van de barbecue maakt, terwijl je een glas gekoelde Rueda Verdejo klaar hebt staan, is de zomer écht begonnen.

Zeevruchten en Rueda wijnen zijn een perfecte match. De frisheid, fruitigheid, balans en aromatische complexiteit van Rueda-wijnen zijn een perfecte aanvulling op de verfijnde en delicate smaken van zeevruchten, zoals deze knoflookgarnalen.”

Bereidingswijze

500 gram grote gamba’s (indien uit de vriezer, zorg dan dat ze ontdooid zijn)
60 ml extra vierge olijfolie
40 gram peterselie, fijn gesneden
4 tenen knoflook, in plakjes
1 citroen, rasp + 1 el sap
½ rode peper, in ringetjes
½ tl zout
¼ tl zwarte peper

Verder nodig: BBQ direct op 175 C – satéprikkers (of stalen spiezen)

Knoflookgarnalen van de barbecue

Meng als eerste de olie met de peterselie, knoflook, citroenrasp en -sap, rode peper, zout en gemalen zwarte peper. Doe de gamba’s in een schaal en giet hier driekwart van de marinade over. Meng even goed door en laat een half uurtje staan, terwijl je de BBQ aansteekt en op temperatuur laat komen.

Je kunt de knoflookgarnalen in een hete pan bakken of rijg ze aan prikkers. Je hoeft ze hoe dan ook maar heel kort te bakken / roosteren. Zodra ze aan weerszijde mooie roze zijn, zijn ze gaar.

Doe je garnalen in een mooie schaal en giet de resterende marinade erover. Lekker vers brood erbij om die olie op te maken, glas Rueda Verdejo erbij en klaar ben je!

Dit recept is gemaakt door Susan Aretz is.m. Rueda wijnen – geen 18, geen alcohol

Volg Rueda op Instagram

Click to access the login or register cheese