fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

Borrelkoningin Susan Aretz maakt niet alleen de lekkerste recepten, maar heeft er zelfs boeken over geschreven! Ze weet dus als geen ander hoe je moet borrelen. Vandaag in de hoofdrol: gemarineerde olijven. Het perfecte borrelgerechtje voor bij de frisse Rueda Verdejo tijdens deze warme zonnige dagen.

Susan: “Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!

Voor mij is het een must om op de borrelplank een schaaltje met olijven te hebben staan. Net als dat ik in de zomer het liefst voor een frisse witte wijn uit Rueda ga. De combinatie van die twee is onovertroffen.

De citrustonen van de Verdejo komen terug in de smaakmakers van je gemarineerde olijven. Dit is meteen zo’n borrelhapje dat je maakt, op het moment dat je je fles Rueda koud legt. Voorbereiding is het halve werk.

Combineer deze gemarineerde olijven met de gegrilde Padron pepers, knoflookgarnalen van de barbecue, pan con tomate en chorizo al vino blanco en je hebt een volledig Spaanse borrelplank. Makkelijker wordt het niet, lekkerder ook bijna niet.

Het mooie is ook nog eens dat de Verdejo wijnen uit Rueda bij al deze borrelhapjes passen. Dus nodig je vrienden uit, kies jouw favoriete Rueda wijn en leg de borrelplank maar alvast klaar. Er is geen enkel excuus meer om niet heel snel een zomerse borrel te plannen!

Bereidingswijze gemarineerde olijven

400 gram (Spaanse) olijven – mag met of zonder pit, net wat je lekker vindt
80 ml olijfolie
30 gram platte peterselie, fijn gesneden
15 gram rozemarijn, alleen de blaadjes
1 citroen, alleen de schil
1 el balsamico azijn
4 tenen knoflook, in plakjes

Gemarineerde olijven

Voor je gemarineerde olijven laat je de olijven in pot eerst uitlekken. Boen ook de schil van je citroen. Meng de olijven in een schaal met de olijfolie, platte peterselie, rozemarijn, citroenschilletjes, azijn en knoflook. Doe dit alles in een afsluitbaar potje en zet donker weg.

Hoe langer je de olijven laat marineren, des te meer smaak ze krijgen. Ik maak ze dus graag de avond ervoor al klaar. Serveer je gemarineerde olijven op kamertemperatuur. Je Rueda Verdejo vindt het lekker om iets gekoeld te zijn. Saluté!”

Dit recept is gemaakt door Susan Aretz is.m. Rueda wijnen – geen 18, geen alcohol

Volg Rueda op Instagram

Click to access the login or register cheese