fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

Als iemand weet hoe je moet borrelen, dan is het Susan Aretz. Deze borrelkoningin maakt niet alleen de lekkerste recepten, maar heeft er zelfs boeken over geschreven! Dit recept voor Chorizo al vino, met een twist van witte wijn, wil je dus proberen. Oh zo lekker met Rueda Verdejo. En Susan vertelt hoe je het maakt:

Rueda en chorizo, match made in heaven

Chorizo is een worstsoort die oorspronkelijk uit Spanje komt. Chorizo heeft een kruidige smaak en een roodachtige kleur, met een stevige en grove structuur. Je kunt chorizo in een gedroogde, een semi gedroogde variant en zelfs verse variant kopen.

Voor dit Spaanse borrelhapje gebruiken we een semi gedroogde chorizo, want we gaan de chorizo bakken in een heerlijke Verdejo uit Rueda. Verdejo uit Rueda past goed bij chorizo vanwege zijn frisse zuurgraad en levendige smaakprofiel, dat perfect contrasteert met de rijke en kruidige smaak van de worst.

De citrus- en tropische fruittonen van Verdejo vullen de smaken van chorizo aan en zorgen voor een gebalanceerde combinatie. Bovendien kan de verfrissende afdronk van Verdejo helpen om het vettige mondgevoel van chorizo te neutraliseren, waardoor elke hap weer fris aanvoelt.

Bereidingswijze

300 gram chorizo, in plakjes
1 el olie
4 tenen knoflook
1 rode peper, plakjes
1 laurierblad
200 ml Rueda Verdejo
platte peterselie

Chorizo al vino blanco

Snijd de chorizo in plakjes. Verhit de olie in de pan en bak daar 3-5 minuten de chorizo in. Voeg de knoflook en peper toe en laat 2 minuten meebakken. Blus alles af met de wijn, voeg laurierblad toe en laat 20 minuten inkoken.

Garneer met peterselie en serveer met knapperig, vers brood.

Dit recept is gemaakt door Susan Aretz, met beelden van Lonneke Noorderloos, i.s.m. Rueda wijnen – geen 18, geen alcohol.

Volg Rueda op Instagram

Click to access the login or register cheese