Garnalen met Chapirete Rueda Verdejo
Het is weer November en dus gaat er een nieuw visje in de spotlight! In November gaan we aan de slag met garnalen in dit recept van visrecepten.nl, inclusief passende Rueda wijn. In het recept wordt de garnaal gecombineerd met pesto en tomaten. En juist door de pesto tippen wij: de Chapirete Rueda Verdejo. Waarom? Dat lees je hier!
Ingrediënten (2p)
- 400 gr gepelde Hollandse garnalen
- 400 gr papardelle of tagliatelle
- 300 gr groene asperges
- 300 gr kerstomaatjes
- 2 el olijfolie
- 100 gr pesto, vers of gekoeld
- peper en zout
Bereiding
- Verwijder een stukje (2-3 cm) van de onderkant van de asperges en snijd de rest in stukjes van 3-5 cm. Haal de kroontjes van de tomaten af en halveer ze.
- Kook de pappardelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de gesneden asperges 5 minuten mee. Giet af, laat even uitlekken en schep terug in de pan.
- Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan en bak de tomaatjes 2 minuten. Meng de hete pappardelle en asperges goed met de pesto, garnalen en tomaatjes en voeg de 2 eetlepels olijfolie toe. Warm nog 2 minuten door en verdeel over borden.
- Strooi op het laatst wat blaadjes verse basilicum over de pasta.
Wijn erbij
Geen gerecht compleet zonder passende wijn! Rueda en vis zijn een topduo, ga daarom eens voor de Chapirete Rueda Verdejo. Door de houtrijping is het een volle, ronde Verdejo die daardoor aansluit bij de pesto in het gerecht. Verkrijgbaar voor € 12,95 bij Wijn Via Maria