Gebakken zwaardvis met tomaat en olijven
Tijd om weer eens de (buiten)keuken in te duiken! Deze gebakken zwaardvis met tomaat en olijven is een heerlijk zomerse optie om je in Spanje te wanen. Je voelt je natuurlijk extra zomers met een frisse Rueda wijn erbij!
Ingrediënten (4 porties)
- 1 eetl olijfolie
- 1 teentje knoflook, uit de pers
- 2 kleine rode pepers, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
- 600 g zwaardvisfilet, in stukken
- 2 eetl kappertjes
- 2 eetl zwarte olijven zonder pit, in ringen
- 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 2 eetl gehakte peterselie
Recept:
Verhit de olijfolie en fruit de knoflook en de rode pepers. Voeg zwaardvis, kappertjes, olijven en tomaatjes toe en roerbak enkele minuten tot de vis gaar is. Garneer met verse peterselie.
Dit recept is een van de vele Spaanse visrecepten die je kunt vinden op rueda.menu. Neem snel een kijkje voor alle recepten mét passende wijntips.