fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

Eerste hulp bij Pasen met een Spaanse twist

Fijne Pasen! Tijd om op culinair gebied lekker uit te pakken. En dan niet alleen in de vorm van een overvolle dinertafel met alles erop en eraan maar ook met verrukkelijke ontbijtjes, brunches om van te watertanden en natuurlijk voorjaarswijn! Klaar voor een snelcursus Pasen met een Spaanse twist? Vamos!

Het ontbijt

We starten de dag feestelijk met bubbels! Espumoso is een mousserende witte wijn uit Rueda, even iets anders dan Cava. Een echte aperitiefwijn, dus wat ons betreft perfect om je dag bruisend mee te starten. Liever niet op lege maag? Wat dacht je van een glas Espumoso in combinatie met croissantjes belegd met Spaanse ham?

Ben je meer een zoetekauw, dan is de mimosa perfect om je dag fris mee te starten. Je maakt hem door een beetje (versgeperst) sinaasappelsap toe te voegen aan de Espumoso. Deze vrolijke cocktail in combinatie met een tostada abrikozen marmelade is overheerlijk.

De brunch

Smaakt naar meer? Schenk jezelf dan maar een lekker glas Spaanse Sauvignon Blanc in. Tip: ga voor een Sauvignon Blanc uit Rueda. Met florale toetsen en aroma’s van grapefruit en passievrucht is het een lichte citrusachtige wijn. Perfect voor de (hopelijke zonnige) middag.

Pak tijdens de brunch uit met tapas. Verwen jezelf en je gasten met verschillende kleine Spaanse hapjes. Gazpacho combineren is een uitdaging maar door de hoge zuurgraad van tomaten is het een perfect match, maar ook toastjes met gerookte zalm, garnalen, gegrilde groenten en aardappeltortilla’s mogen niet ontbreken tijdens deze boozy brunch.

Het diner

Zeg je Verdejo dan zeg je vis. Maak deze Paasdag compleet met ‘pescado’, zoals viskroketjes of een heerlijk gebakken witvisje met citroensap. Maar alsof dat nog niet lekker genoeg is gaat Verdejo ook hand in hand met een smaakvolle vispaella vol schaal- en schelpdieren of licht pittige garnalen. Wil je nog een stapje verder? Winefluencer Elianne tipte eerder al: inktvisjes van de grill.

Nu weet je precies wat je nodig hebt voor een fijne Paasdag met een Spaanse twist. Volg onze Instagram om van iedere dag een Spaanse fiësta te maken.

Salud!

Click to access the login or register cheese