Scholfiletspiesjes met sesam en teriyaki groenten
Iedere maand zet het Nederlands Visbureau een vis centraal via hun platform visrecepten.nl. In mei genieten we van schol! Het visvlees van schol is stevig maar mals en zacht met een vrij neutrale smaak. Je kunt er dus eigenlijk alle kanten mee op. De tip van visrecepten.nl? Probeer de filets eens aan een spiesje met oriëntaalse groenten. Heerlijk fris en licht verteerbaar! Omdat Rueda Verdejo en visrecepten zo fijn combineren, delen we graag dit recept met passende Rueda wijn.
Ingrediënten
- 16 enkele scholfilets
- 2 el zonnebloemolie
- 600 gr worteltjes
- 1 bosje lente-uitjes
- 6 el geroosterde sesamzaad
- 6 el teriyaki woksaus
- 2 tl sesamolie
- peper en zout
Bereiding
- Bestrijk een bakplaat met een beetje zonnebloemolie. Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de worteltjes in de lengte in vieren en de lente-ui in stukken van 5-6 cm. Kook de worteltjes 6-7 minuten in ruim kokend water. Kook de lente-uitjes de laatste 3 minuten mee. Giet af en laat uitlekken. Schep terug in de pan en roer de teriyakisaus erdoor.
- Rijg de scholfilets in de lengte aan de spiesjes zodat ze een beetje golven. Bestrijk ze aan beide kanten met zonnebloemolie en bestrooi ze met een beetje zout. Leg ze naast elkaar op de bakplaat en strooi de helft van het sesamzaad erover. Keer om en strooi de rest van het sesamzaad over de andere zijde. Laat ze in de oven in ca. 5 minuten gaar worden.
- Verdeel de warme groenten over 4 borden, leg de spiesjes erbij en druppel de sesamolie erover.
Wijn erbij
Geen gerecht compleet zonder passende wijn! Rueda en vis combineren altijd mooi, ga daarom eens voor de Pandra Rueda Verdejo. Een volle witte wijn met aroma’s van honing en boter, die daarom goed op kan tegen de teriyaki saus! Verkrijgbaar bij Het Wijnhuis voor €11,23 per fles.