fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

Sliptongetjes en huisgemaakte parmezaan frietjes van Winefluencer Elianne

De zomermaanden staan bij ons volledig in het teken van Rueda en Vis. Daarom deelt onze Winefluencer Elianne graag wat visrecepten mét wijntips! Deze week: sliptongetjes met huisgemaakte Parmezaan frietjes. Hierbij schenkt ze The Maker Verdejo van het Rueda wijnhuis Pedro Escudero.

“Sliptongetjes zijn een waar feestje! Daar mag dan natuurlijk ook wel een bijzonder glas bij. “The Maker” van Pedro Escudero is een Verdejo van oudere druivenstokken. Dit geeft de wijn net wat meer diepte en concentratie. Maar ook in de kelder is “The Maker” net even wat specialer, de druiven vergisten namelijk met wilde gisten en de wijn rijpt vervolgens nog 3 maanden op de lies. Het resultaat in het glas is een expressieve wijn met een mooie concentratie en frisheid. Een heerlijke combinatie met sliptongetjes! De roomboter kan een goeie, frisse tegenhanger gebruiken en de delicate smaken van de sliptongetjes wil je natuurlijk niet overheersen, deze mooie en expressieve Verdejo sluit daar perfect bij aan.”

Ingrediënten

  • Sliptongetjes
  • Bloem
  • Citroen
  • Roomboter
  • Peterselie
  • Peper en zout

Ingrediënten huisgemaakte frietjes (voor 2 personen)

  • 5 middelgrote aardappels
  • Parmezaanse kaas
  • Dragon
  • Frituur

Bereiding

  1. Zet de frituurpan aan
  2. Schil de aardappels en snij ze in friet format
  3. Bak de frietjes lichtbruin (het geheim van goeie frietjes is voorbakken!)
  4. Laat de frietjes goed uitlekken
  5. Rasp de Parmezaanse kaas en meng het met dragon
  6. Dep de sliptongetjes droog
  7. Doe de bloem op een bord en haal de sliptongetjes er aan beide kanten goed doorheen
  8. Smelt de roomboter en bak de sliptongetjes goudbruin
  9. Terwijl de sliptongetjes bakken haal de friet door de geraspte Parmezaanse kaas en dragon
  10. Bak de friet in de Parmezaanse kaas nog een keer in heel goed heet vet

Meer recepten van onze winefluencer? Vorige week maakte Elianne al spiering klaar! Neem hier een kijkje voor het recept.

Click to access the login or register cheese